L’AFA treballa intensament per la pacificació del camí escolar al voltant de l’escola Joan Maragall

Ja fa massa temps que al Carrer Montseny en especial, en les franges horàries d’entrada i sortida dels infants de l’escola, un grup reduït de famílies fan servir les voreres com a places d’aparcament, encara que sigui en un interval curt de temps, coincidint amb l’hora de màxima afluència a peu d’alumnes i veïns que arriben a l’escola caminant per les voreres fins que, just al costat de l’escola, hi ha una colla de cotxes que ho impedeixen i entorpeixen el pas. I diem reduït per què és així, doncs més del 90% de l'alumnat del Joan Maragall tenen la sort de poder venir a peu a l’escola.

Companys i famílies de l’escola. Us ho diem per escrit i ben clar: aparcar sobre de les voreres està prohibit, és il·legal i és un acte incívic !!!


Des de l’escola i l’AFA s’han enviat reiterats missatges en el sentit de demanar a les famílies que no utilitzin les voreres per aparcar, per raons òbvies. Malauradament la situació ha anat degenerant en les darreres setmanes, fins al punt que els cotxes han ja provocat les primeres topades amb els vianants (o sigui, els infants de l’escola), per sort, sense lamentar cap ferit.

És molt clar que quan els cotxes envaeixen les voreres i passos zebra, els vianants que també han d’arribar a la seva destinació ho han de fer justament baixant de la vorera i entrant a la zona de circulació dels cotxes. De nou, una doble injustícia per vianant, que, al no poder passar per les voreres, s’ha d’exposar de forma perillosa per la seva seguretat baixant a l’asfalt. No us sembla el món al revés?


Exemple de dos cotxes, que al mateix temps, envaeixen de forma parcial o total els passos zebra del C/Montseny cantonada amb el Passeig de la Creu. Entretant, un vianant amb un nadó al cotxet ha de baixar de la vorera i passar pel mig del carrer. Increïble però cert


Hem de recordar que el tram del C/Montseny entre el Passeig de la Creu i el C/Escoles està explícitament prohibit aparcar sobre la vorera amb unes magnífiques senyals que ho indica. Per tant, és IL·LEGAL.

Entretant, des de la comissió de pati-manteniment i entorn ja fa temps que hem alertat a l’ajuntament d’aquest greu situació d’inseguretat en aquest tram de carrer, i per això ja s’han fet diverses propostes que esperem que es materialitzin en breu, en el marc de la millora i pacificació dels entorns al voltant de les escoles.

Entretant no arriben aquestes mesures, des de la Comissió de l’entorn es va pensar en una mesura dissuasiva i informativa que evités que els cotxes aparquessin sobre de les voreres. Avui, 08 d’abril de 2024, després de diverses setmanes de feina, hem materialitzat l’acció col·locant uns cartells/ninots informatius a peu de vorera i unes pancartes per fer visible la problemàtica i evitar, de pas, que els cotxes aparquessin a la vorera. 


Ha estat un ÈXIT amb majúscules, hem aconseguit que cap cotxe aparqués sobre d’aquest tram de vorera (malgrat que hem de lamentar que els cotxes han continuat fent la mateixa acció incívica en altres voreres ja una mica més allunyades de l’escola, fet que també rebutgem rotundament).

És una acció que anirem fent de forma esporàdica i esperem que també faci reflexionar als conductors i conductores dels vehicles infractors per tal que busquin solucions alternatives que no impliquin l’aparcar sobre la vorera. El bé de la comunitat educativa i del veïnat del Joan Maragall preval per sobre de qualsevol actitud incívica.

Entretant avui al matí teníem la vorera neta de cotxes, els infants havien d’anar sortejant una gran tifa de gos, que algú ha decidit deixar com a regal als vianants. Aquest però serà un tema a tractar en un altre moment, no menys molest ni incívic.

Us desitgem el millor a tots i totes. Salut.




L’AFA treballa intensament per la pacificació del camí escolar al voltant de l’escola Joan Maragall L’AFA treballa intensament per la pacificació del camí escolar al voltant de l’escola Joan Maragall Reviewed by eventlady on d’abril 09, 2024 Rating: 5

Cap comentari:

Amb la tecnologia de Blogger.