La paleontologia, protagonista de la Setmana de la Ciència



El passat mes de febrer, a l'Escola Joan Maragall vam dur a terme la Setmana de la Ciència. En aquesta novena edició centrada en la temàtica de la paleontologia, continuem amb l’esperit d’apropar la ciència a l’alumnat, així com fomentar les vocacions científiques i l’esperit crític entre els infants. La paleontologia ens ajuda a comprendre el present i el futur proporcionant-nos una perspectiva sobre com la vida i els ecosistemes han canviat i s'han adaptat al llarg del temps. Estudiar el passat ens ofereix informació clau per comprendre els desafiaments ambientals actuals i ens recorda la importància de conservar la diversitat biològica per al futur.

Entre les activitats organitzades durant la setmana, destaquen els tallers sobre fossilització, evolució humana i dinosaures, així com l’excavació d’esquelets de dinosaures en blocs de guix preparats per l’AFA.

En aquesta edició, hem comptat amb l’excel·lent col·laboració de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, aportant activitats per a cada curs. A més, en el context de #100tífiques (Dia de la Dona i la Nena a la Ciència), vam tenir la presència de les científiques Xènia Aymerich i Carmen Nacarino, que van oferir tallers i xerrades apassionants.


Un cop més, l’entusiasta col·laboració entre l’equip docent i la comissió de ciència de l’AFA ha fet possible organitzar una experiència fascinant i enriquidora per a tot l’alumnat. Testimoni de l’impacte de les jornades d’enguany són la sospitosa aparició de nombrosos forats al pati de sorra, fruit de les espontànies excavacions paleontològiques dirigides pels mateixos alumnes. Qui sap què trobarem a les profunditats de l’escola!


La TV Sant Cugat també s'ha fet ressò d'aquest esdeveniment:












La paleontologia, protagonista de la Setmana de la Ciència La paleontologia, protagonista de la Setmana de la Ciència Reviewed by eventlady on d’abril 24, 2024 Rating: 5

Cap comentari:

Amb la tecnologia de Blogger.