Iniciativa conjunta de 9 escoles per aconseguir ombres als patis

"Només un 19,3% de l’espai lliure escolar té ombra"


Què es? Davant la problemàtica de falta d’ombres als equipaments escolars, les associacions de famílies (AFES) de 9 escoles públiques del municipi ens hem enxarxat amb l’objectiu de visibilitzar i donar a conèixer la situació que està patint la comunitat educativa: més de 3.700 infants, mestres, monitoratge, etc. 

Qui som? Ombres per les Escoles som el Joan Maragall, Ciutat d'Alba, Collserola, Ferran i Clua, Gerbert d'Orhlac, La Floresta, L'Olivera, Pi del Xandri, i Turó de Can Mates.

Per què? Perjudicis directes en els infants, problemes amb l’asfalt de les pistes esportives, moltes zones d’esbarjo sense ombra i la falta de rec dels patis escolars són alguns dels problemes que compartim les 9 escoles. 

Què volem? Demanem que hi hagi un pla municipal, amb pressupost i calendari d’accions, i comptant amb la col·laboració, criteri i expertesa de les AFES de millora de les ombres en els patis de les escoles públiques, així com en una segona fase en els edificis, sota el marc d’actuació del que són els refugis climàtics. 

Més info? Hem elaborat l'informe “Ombres per les Escoles”, que podeu consultar aquí, on expliquem més detalladament la crítica situació en què ens trobem, les demandes que fem i la seva justificació, i la casuística de cada una de les 9 escoles. 

I ara què? El següent pas és demanar el suport i adhesió a l'informe i de la iniciativa a Direccions d'Escola, Entitats del Migdia, Coordinadora d'AFES i la comunitat educativa en general. 

Després donarem a conèixer l'informe a partits polítics, Ajuntament, Generalitat, mitjans de comunicació, etc. 

Llistem els problemes i mancances generals: 

- Perjudicis directes en els infants: marejos, cops de calor, desmais, problemes oculars, cremades per escalfament de baranes.

- Pistes esportives sense cap ombra: s’utilitzen més enllà de la pràctica esportiva com a espai de joc.

 - Problemes amb l’asfalt de les pistes: radiació solar que provoca danys oculars, sobreescalfament del terra

 - Moltes zones del pati de Primària sense ombra. Així com les d’Infantil sí que tenen (subvencionat per les AFES), no a Primària

- Terres d’asfalt que s’escalfen molt

 - Arbres minsos que no donen ombres, arbres no cuidats, no ben orientats per l’ombra 

- Problemes amb el rec dels patis 

- Poc manteniment de les zones verdes dels patis 

- Les famílies subvencionem les ombres i dissenyem projectes de millora dels patis: Compra i instal·lació de tendals, projectes amb entitats, instal·lació de porxos, etc.






Iniciativa conjunta de 9 escoles per aconseguir ombres als patis Iniciativa conjunta de 9 escoles per aconseguir ombres als patis Reviewed by eventlady on d’abril 25, 2023 Rating: 5

Cap comentari:

Amb la tecnologia de Blogger.