Escoles Coeducatives publica “Guia per a una comunicació no sexista i inclusiva”

 Escoles Coeducatives fa pública la “Guia per a una comunicació no sexista i inclusiva a les escoles”consensuada amb professorat dels centres públics de Sant Cugat, amb l’objectiu d’oferir un recurs de fàcil consulta i centrat en la vida escolar. 


“L’escola no és neutra i juga un paper bàsic en la socialització i la transmissió de valors. Per tal de construir una societat més justa i igualitària s’han d’eliminar les idees preconcebudes d’allò que s’espera de les nenes i dels nens, perquè limiten la seva manera de pensar, de sentir i d’actuar de nenes i nens, i impedeixen el desenvolupament ple de les seves capacitats. Per això, des de l’escola cal detectar els estereotips assignats als rols ‘masculins’ i ‘femenins’ i prendre mesures per qüestionar-los i eliminar-los del nostre comportament i del nostre llenguatge”, s’assegura a la guia. 


Es tracta d’un document molt visual, amb exemples, consideracions i recomanacions precises per incorporar a les aules, patis, materials audiovisuals i didàctics, contes, comunicacions, etc. 

En concret, a la guia s’explica per què cal una comunicació no sexista a l’escola; les pautes per fer servir un llenguatge no sexista quant a llenguatge oral i escritcomunicació no verbal, i comunicació gràfica i amb material audiovisual; a més a més, d’oferir pautes per a l’anàlisi crítica de materials didàctics des de la perspectiva de gènere. 

La guia ha estat elaborada per Mar Camarasa, politòloga especialitzada en gènere i polítiques públiques; i Clara Sánchez, llicenciada en Ciències de la Comunicació, especialista, des del tercer sector, en educació per la transformació social, i il·lustradora. Ambdues formen part d’Escoles Coeducatives. A més, han comptat amb les aportacions i consens, mitjançant sessió de treball, del professorat CLIC (Coordinació de Llengua, Interculturalitat i Cohesió social) de les escoles i instituts públics de Sant Cugat del Vallès.  

Escoles Coeducatives és la Coordinadora de Comissions de Gènere, Coeducació i Feminismes de les AFES de les escoles públiques del municipi, que des del maig del 2019, treballa, conjuntament amb mestres, per incorporar la coeducació i la perspectiva de gènere als centres. 

Escoles Coeducatives publica “Guia per a una comunicació no sexista i inclusiva” Escoles Coeducatives publica “Guia per a una comunicació no sexista i inclusiva” Reviewed by eventlady on d’abril 14, 2023 Rating: 5

Cap comentari:

Amb la tecnologia de Blogger.