L’Escola Joan Maragall celebra la 3a Festa Placeta Joana Raspall amb una nova celebració dels llibres i la música


El divendres 12 de maig, l’Escola Joan Maragall celebra la 3a Festa Placeta Joana Raspall amb diverses propostes culturals que tenen com a protagonista el món dels llibres. L’objectiu és fer escola, i barri, fer valer el món dels llibres i el projecte de biblioteca escolar.

Destaca la presència de la popular i reconeguda Rocio Bonilla, il·lustradora i escriptora. Alumnes de l'escola l'entrevistaran dalt de l'escenari i coneixerem tots els secrets creatius de l'autora d’Una gran família, Max i els súper poders o de les aventures de la Minimoni, entre d'altres. Les seves històries parlen de diversitat, comunitat i emocions i són molt estimades per famílies i comunitat docent.

Hi participarà també l'alumnat amb la lectura de poemes, juntament amb una cercavila amenitzada per l’Escola de Música Tradicional de Sant Cugat i amb els gegants escolars, així com xocolatada i coca a càrrec de Paidos. El Celler de LLibres hi serà present per a les famílies que vulguin adquirir llibres de la Rocio Bonilla, que estarà disponible per signatures.

La festa, que compta amb el suport del Pla Educatiu de l’Entorn, inclou també el concert del músic i animador Jaume Barri que ens farà ballar de valent. S'aprofitarà aquesta tercera edició per agrair l'actuació que l'Escola d'Art va fer fa uns mesos amb l'execució d'un mural dedicat precisament a Joana Raspall, al pati del centre.

 Joana Raspall, símbol de lluita, activisme i d’amor als llibres

Joana Raspall fou defensora del valor indiscutible de la llengua i la literatura en el desenvolupament de la mainada. També va ser una lluitadora incansable durant tota la seva vida, a favor de valors com la diversitat i la llibertat. El 2014 l’ AFA del Joan Maragall, després de molt insistir, va aconseguir dignificar l’espai on el carrer Escoles es troba amb el Passeig Sant Magí i el carrer Mercè Rodoreda.

Després de la reforma duta a terme per l’Ajuntament de Sant Cugat, es va batejar la placeta resultant precisament amb el nom de Joana Raspall. “És un espai petit al qual ningú no havia donat massa valor, però és cabdal en el dia a dia dels infants. Una mica com les biblioteques”, afirmen des de l’AFA. I és que Joana Raspall, a banda de ser escriptora, era també bibliotecària.

Un dels projectes troncals de l’AFA i de l’escola és el manteniment de la biblioteca escolar: “Hi col·laborem i hi invertim recursos convençuts que marca la diferència en el foment de la lectura i l’educació en general. Actualment, som l’única escola pública amb una bibliotecària professional dedicada a la dinamització lectora a jornada completa. Per tot això, Joana Raspall i la seva placeta ens defineix i ens representa. Volem celebrar-ho cada any amb una festa que ens recordi a totes i tots que sense implicació en les coses, sense voluntat de canvi, sense fer pinya i sense llibres res no és possible”, asseguren des de l’AFA. 

 

L’Escola Joan Maragall celebra la 3a Festa Placeta Joana Raspall amb una nova celebració dels llibres i la música L’Escola Joan Maragall celebra la 3a Festa Placeta Joana Raspall  amb una nova celebració dels llibres i la música Reviewed by eventlady on de maig 08, 2023 Rating: 5

Cap comentari:

Amb la tecnologia de Blogger.