Un mural que ens defineix

 He pogut atrapar un somni

abans que el sol es fongués,

l’empresono amb paraules

per quedar-me’l sempre més.

No pesa ni fa cap nosa,

però és tan gran per a mi,

que, si vols… si tu volguessis,

el podríem compartir.

 

L’oferiment de Joana Raspall

 

Aquest és el poema que representa el nou mural que llueix des de fa uns dies al pati de sorra. Un poema sol diu tot el que ha de dir i no pretenem “explicar-vos” allò que creiem que diu: la poesia s’expressa de manera íntima en cada un de nosaltres. El que sí que volem és fer-vos partícips del viatge d’aquest poema, de la pàgina a les parets de l’escola.

Ja sabeu que el nostre centre està imbuït de llibres i literatura. Ens sentim ben representats per l’estima als llibres i la llengua. En són testimonis el nom de Joan Maragall, que portem amb orgull; Joana Raspall, el nom amb què vam batejar la Placeta; i, sobretot, la nostra estimadíssima biblioteca d’escola, referent àmpliament elogiat en aquests temps de manca d’esperit crític i desinformació. Però hi ha d’altres valors fonamentals que volem que ens defineixin: la riquesa per la diversitat cultural que conforma l’alumnat i les seves famílies, l’ecologisme, el feminisme, la defensa de la sostenibilitat dels nostres entorns i la fraternitat a tots nivells com a base de convivència.  Tots ells els sentim ben presents en el poema escollit pel mural.

Volem agrair l’Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat, i a Direcció del Joan Maragall la seva vinculació en el projecte des del primer moment. El mural ha estat concebut per Kilian Domínguez i en la seva execució hi ha participat també Claudia González. Tots dos són estudiants d’art i van ser escollits pel seu mestre Pau Hormigo, que havia anat de petit al Maragall. A ells tres, especialment, volem agrair-los el temps, l’esforç i, sobretot, la creativitat reflectida en els colors i els traços que ara acompanyen els jocs i els aprenentatges dels infants. Gràcies a ells, l’esperit de la Joana Raspall és encara més present al centre.

Ens agrada pensar en l’escola com un somni de tot el que la societat hauria de ser i, només compartint aquest somni, podrem fer-lo realitat.

AFA Joan Maragall

Mural a l'escola Joan Maragall

Mural a l'escola Joan Maragall

Mural a l'escola Joan Maragall

Mural a l'escola Joan Maragall

Mural a l'escola Joan Maragall




Un mural que ens defineix Un mural que ens defineix Reviewed by eventlady on de gener 24, 2023 Rating: 5

1 comentari:


  1. Qué bona la iniciativa de l'AFA de l'Escola Joan Maragall. Molt bonic tot: el poema de la Joana Raspall, els dibuixos dels alumnes de l'Escola d'Art i el comentari de la Sílvia.

    ResponElimina

Amb la tecnologia de Blogger.