Escoles Coeducatives i Escoles per la Sostenibilitat organitzen la xerrada “Ecofeminisme a l’escola”, a càrrec de Yayo Herrero, activista i experta reconeguda internacionalment, com a punt de partida de col·laboracions futures entre els dos col·lectius.
Xerrada online “Ecofeminisme a l’escola”A càrrec: Yayo Herrero
Data: Dimarts 1 de febrer, a les 18.30h
Canal Youtube Formació AFES en Xarxa
Organitza: Escoles per la Sostenibilitat i Escoles Coeducatives
L'antropòloga, enginyera i activista ecofeminista no només explicarà la crisi de civilització que estem vivint, a causa del canvi climàtic i un sistema hegemònic que destrueix la vida, sinó que també se centrarà en com desconstruir des de tots els àmbits educatius els mites i creences que recolza aquest sistema amb un marc cultural ecocida, patriarcal, colonial i injust. Yayo també ens parlarà de com es poden aterrar les propostes de l’ecofeminisme per fer-hi front des del context educatiu.
L’ecofeminisme és un moviment social i corrent de pensament que agrupa la voluntat transformadora dels feminismes i de l’ecologisme per aconseguir un món sostenible i just. I és des d’aquest marc que Escoles Coeducatives i Escoles per la Sostenibilitat inicien un camí plegades perquè les escoles i les famílies incorporin l’ecofeminisme a les seves pràctiques.
L’ecofeminisme és un moviment social i corrent de pensament que agrupa la voluntat transformadora dels feminismes i de l’ecologisme per aconseguir un món sostenible i just.
Parlem de posar la vida al centre de l’escola, impulsar programes feministes i ecologistes a les aules, fomentar l’esperit crític amb el món que ens envolta, teixir xarxes i comunitats amb l’entorn escolar, revalorar les cures, celebrar la diversitat en tot el que ens envolta, detectar i treballar el contingut subjacent (currículum ocult) de llibres de text on es reprodueix la doctrina dogmàtica del neoliberalisme, de la invisibilització dels sabers femenins, de les dones referents en la lluita per un món més just, i del preu real social i ecològic del model productiu actual.
Amb l’objectiu d'oferir més informació a la comunitat educativa, Escoles per la Sostenibilitat i Escoles Coeducatives hem elaborat un material que recull activitats i recursos creats per entitats expertes per fer a l’escola i a les llars, contes i llibres, i referents ecofeministes: “Ecofeminisme, posar la vida al centre de l’escola”.
Escoles Coeducatives és la Coordinadora de les Comissions de Gènere, Coeducació i Feminismes de les 12 escoles públiques de Sant Cugat. Escoles per la Sostenibilitat és la xarxa de Comissions de Sostenibilitat de les 12 escoles públiques i l’escola concertada Thau de Sant Cugat.
Cap comentari: