Escoles Coeducatives posa en marxa " “Stop Violències. Qüestionar les masculinitats des de la infància"

Escoles Coeducatives (en forma part la comissió de gènere de l'AFA de l'escola) La Ciranda i Hora Bruixa posen en marxa la campanya “Stop Violències. Qüestionar les masculinitats des de la infància, a la pubertat i adolescència” en el marc del 25 N.

📅 Data: Dimarts 16 de novembre (18.30h)
💻 Xerrada online, oberta a professionals de l’educació i a famílies

L’objectiu és doble: qüestionar la masculinitat tradicional, hegemònica, violenta i abusiva i veure com aquestes identitats es van establint des de la infància, a la pubertat i a l'adolescència; i oferir recursos per prevenir les violències de gènere i proporcionar nous marcs de referència als nens i joves per construir identitats lliures de violència i relacionar-se des del respecte, les cures i el bon tracte.

El dimarts 16 de novembre (18.30h) tindrà lloc una xerrada online, oberta a professionals de l’educació i a famílies, a càrrec de Júlia Sánchez de La Ciranda, experta en educació afectiva i sexual integral, oberta a famílies i professionals de l’educació, per complementar el dossier i les activitats didàctiques. La cita és al Youtube Formació Afes en Xarxa.

La campanya consta d’un dossier (què fa referència al fet que és qüestionar la masculinitat hegemònica, com se socialitzen nens i joves a través de les violències, i ofereix diversos materials com vídeos, recursos, articles, contes, etc.) i activitats didàctiques per fer a casa, a l’aula o a l’educació en el lleure, dirigides a l’educació Infantil, Primària i Secundària.

Es tracta de revisar les masculinitats per desnaturalitzar les violències, tan normalitzades avui dia. El dret d’exercir la violència es va aprenent, no sorgeix d’un dia per l’altre. Exemples clars de com s’aprèn són els videojocs, superherois, dibuixos animats, joguines, etc. En aquest sentit, el dossier recull més de 50 pràctiques quotidianes on revisar la construcció de les masculinitats.

Stop violències





Escoles Coeducatives posa en marxa " “Stop Violències. Qüestionar les masculinitats des de la infància" Escoles Coeducatives posa en marxa " “Stop Violències. Qüestionar les masculinitats des de la infància" Reviewed by eventlady on de novembre 03, 2021 Rating: 5

Cap comentari:

Amb la tecnologia de Blogger.