Idees boníssimes per a elaborar esmorzars, berenars i celebracions sostenibles a l’escola

La sostenibilitat és un concepte integral sobre el dret a un entorn saludable, que inclou el dret a entorns que fomentin l’alimentació i uns hàbits saludables.


Un infant està escolaritzat durant molts anys. A la nostra escola, 9 anys. Si cada dia porta un esmorzar o un berenar en paper de plata, passats aquests 9 anys haurà generat una bola de residus molt més gran que ell mateix. Si cada dia menja dolços industrials, haurà ingerit molts quilos de sucres refinats, greixos trans i oli de palma.

Educar els infants en hàbits de sostenibilitat i d’alimentació saludable és clau per donar-los eines que els ajudin a ser persones crítiques i compromeses amb el món, però sovint les presses no ens ajuden a posar-ho en pràctica.

Per inspirar-nos i ajudar-nos en aquesta transformació hàbits hem trobat que la millor manera és preguntar/demanar a algunes mares de l’escola que ens ensenyin les seves idees per elaborar esmorzars i berenars saludables i sostenibles, i aquest ha estat el resultat:

Esmorzars a l’escola:

Els nostres petitons i petitones de P3 a P5 han de portar fruita en una carmanyola, però a partir de primer ademés de la fruita que sempre està bé, ja podeu deixar anar la vostra imaginació:

Entrepà sa amb pa de qualitat (integral, amb massa mare i de fermentació llarga). Algunes idees per farcir: alvocat i germinats, verdures a la planxa, patés vegetals, truita o formatge amb ruca.

Utilitza un embolcall per l’entrepà reutilitzable: el pots comprar o el pots fer tu.

Un llibre que us pot interessar: Millorem els esmorzars i berenars dels infants


Berenars a l’escola




Heu provat la mantega de cacauet? és rica en vitamina B, és una bona font d’energia per a tot el dia, té un gran efecte saciant, prevé les rampes musculars i ajuda el cos a absorbir correctament les proteïnes i els greixos dels aliments. Pots provar de barrejar-la amb confitura.

També podeu provar de fer Dolços fets amb dàtils, xocolata i fruits secs, sense oli de palma, farines, greixos, ous ni sucres refinats o bé un tros de coca casolana feta amb farines integrals i una peça de fruita.

Us pot interessar: Mil i un entrepans saludables

 

L'AFA té un set que comparteix amb les famílies durant les festes d’aniversari, demana’l a la secretaria de Paidos!

Celebracions

En el cas de les celebracions el menjar no cal que sigui sempre l’element central de les festes, podem combinar-ho amb jocs i manualitats.

Decoreu la taula amb pinxos de fruita o fruita tallada a trocets.

Recuperem els sandvitxos! Com quan erem petites.

Pel que fa als utensilis L'AFA té un set que comparteix amb les famílies durant les festes d’aniversari, demana’l a la secretaria de Paidos!

Dos llibres que us poden interesar: Festes divertides i saludables i Celebracions amb menjar i begudes a les escoles


Us ha agradat? Ajuda'ns a inspirar a altres famílies #BerenarsSaludablesMaragall 

Idees boníssimes per a elaborar esmorzars, berenars i celebracions sostenibles a l’escola Idees boníssimes per a elaborar esmorzars, berenars i celebracions sostenibles a l’escola Reviewed by LadyRumble on de novembre 15, 2021 Rating: 5

Cap comentari:

Amb la tecnologia de Blogger.