Els infants del Joan Maragall construeixen tipis al pati per celebrar la Setmana d’Arquitectura

L’alumnat de 4t de Primària de l’Escola Joan Maragall ha construït un poblat indi de tipis en el pati de l’escola per celebrar la Setmana d’Arquitectura, que promou el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC).

En el marc d’una nova edició d'“Arquitectura a les Aules”, i amb l’ajuda i assessorament de Tamara Ianowski, directora d’Arquiniños, i de l’arquitecta Núria Rello, els infants han realitzat 8 tipis dels quals podran gaudir tots l’alumnat fins al final del curs escolar. 


Les 8 tribus (grups d’alumnes) han fet un primer exercici de pensar i dibuixar el tipi que s’imaginaven, han triat un nom i han reflexionat sobre el procés de construcció del poblat indi. Amb materials sostenibles i propers com les canyes i els fils, els infants han construït les cabanes. 
La jornada ha finalitzat amb una reflexió conjunta sobre el treball en equip, i la importància de valorar i fer servir els materials que es tenen, buscant solucions als problemes. Les professionals han volgut destacar i valorar la diversitat de tipis construïts fent un paral·lelisme amb la diferència de persones que hi ha el món.
El 2018, el COAC va posar en marxa “Arquitectura a les Aules” dins del programa ArquiEscola amb la voluntat d’apropar aquesta disciplina a infants i joves, tal com recull la Llei d’Arquitectura. El 2019, fins a 65 escoles s’hi van sumar amb la participació de 4.000 alumnes. 















Els infants del Joan Maragall construeixen tipis al pati per celebrar la Setmana d’Arquitectura Els infants del Joan Maragall construeixen tipis al pati per celebrar la Setmana d’Arquitectura Reviewed by eventlady on de maig 12, 2021 Rating: 5

Cap comentari:

Amb la tecnologia de Blogger.