Xerrada online “Com afecta la contaminació atmosfèrica la salut dels infants?”

La contaminació ambiental és un problema creixent que afecta a tota la població. Els infants són un dels col·lectius més vulnerables per les seves característiques anatòmiques, fisiològiques i conductuals. Existeix evidència científica contundent de què la contaminació ambiental té efectes negatius sobre la salut dels adults i dels infants.

📅 Data: 29 d’abril 18h
Youtube Afes en Xarxa Mira-ho en diferit!

Però, sabem quines són les principals fonts de contaminació en el nostre entorn? Quins contaminants respirem? Quines conseqüències poden tenir sobre la salut dels nostres infants? O quines accions podem prendre per respirar un aire més net?

Míriam Poblet, pediatra i mare de l’Escola Joan Maragall, i Enric Agud Piqué, meteoròleg de TV3 i pare de l’Escola Ciutat d’Alba, donaran respost a aquestes preguntes a la conferència online “Com afecta la contaminació atmosfèrica la salut dels infants?”.

Es tracta d’una xerrada organitzada per la comissió de Sostenibilitat de l’AFA Joan Maragall arran de la informació feta pública fa uns dies per la mateixa comissió alertant de què les 12 escoles públiques de Sant Cugat superen el límit establert per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) en relació amb la concentració de partícules PM10 (petites partícules sòlides o líquides de pols, cendres, sutge, partícules metàl·liques, ciment o pol·len, disperses en l'atmosfera).

També les dades extretes de la web de l’AMB confirmaven que tots els centres educatius, excepte La Floresta i el Ferran Clua, superen el llindar recomanat per l’OMS pel que fa a diòxid de nitrogen (la font principal del qual són les emissions provocades pels automòbils).



Xerrada online “Com afecta la contaminació atmosfèrica la salut dels infants?” Xerrada online “Com afecta la contaminació atmosfèrica la salut dels infants?” Reviewed by eventlady on d’abril 23, 2021 Rating: 5

Cap comentari:

Amb la tecnologia de Blogger.