La nostra escola se suma al moviment «Revolta Escolar»

Com sabeu, el passat divendres 26 de Febrer, la nostra escola es va sumar al moviment «Revolta Escolar» que, mitjançant talls de carrers quinzenals, exigeix entorns escolars pacificats, amb menys cotxes i menys soroll.

📅 Propera convocatòria: Divendres 23 d'abril

Foto: Edwin Toone

Després del tall, les entitats ecologistes varen liderar una marxa en bicicleta seguides per les famílies fins a l’Ajuntament per entregar-ne el manifest.

Aquesta adhesió respon als valors i compromisos adquirits amb la Declaració d’emergència climàtica feta pel Consell Escolar, i a les demandes específiques de l’AFA per a pacificar l’entorn de l’escola a l’Ajuntament, ara ja fa dos anys, sense cap resposta concreta. Cal repensar un model urbà, sent conscients de les conseqüències que té, pel planeta i especialment pels infants, l’exposició a la contaminació atmosfèrica i acústica, confirmades per diversos estudis científics que implica la reducció de capacitats cognitives (aprenentatge, raonament, memòria,..) dels infants.

Aquesta Revolta creix ràpidament: Barcelona, Sabadell, Badalona, Madrid... i està aconseguint compromisos dels Ajuntaments. A Sant Cugat també creix! El mateix divendres 26 de Febrer famílies del Collserola s'hi afegiren a la iniciativa del Maragall i per a les properes convocatòries més escoles de Sant Cugat s'estan plantejant la seva participació.

Cada 15 dies els divendres a la sortida de l'escola comptarem amb el suport de les principals entitats ecologistes de la ciutat. Volem animar a tota la Comunitat del Maragall (Professorat, monitoratge i famílies) a unir-se a la Revolta!

Us animem a fer pancartes, a portar instruments de percussió i a gaudir d’una estona de reivindicació pacífica per aconseguir un entorn més saludable, net i segur pels nostres infants i descobrir com seria l’entorn de la nostra escola sense cotxes.

Informacions pràctiques:

  • La C. Sostenibilitat ha realitzat els tràmits legals amb el Dpt. d’Interior de la Generalitat i l’Ajuntament de Sant Cugat
  • A les 16:15 la policia local tallarà el Pg. Sant Magí amb Rius i Taulet.
  • Les famílies que vulguin, podran sumar-se tranquil·lament un cop recollits els infants a partir de les 16:20h
  • A les 16:45h finalitzarà l’acció (durada30 minuts).

Mesures de seguretat sanitària:

  • Imprescindible ús de mascareta
  • Mantenir 1,5 metres de distància entre bombolles familiars
Per assegurar aquestes mesures famílies de l’AFA marcarem el terra i vetllarem pel compliment de les mesures.

Cordialment,
Comissió de Sostenibilitat
AFA Joan Maragall

Seguiu el fil a #RevoltaEscolar

Entitats ecologistes que ens acompanyen: 
Teachers For Future Catalunya / Fridays For Future Sant Cugat / Assamblea pel Clima / Som Mobilitat Sostenible / Families For Future Sant Cugat / Assamblea de la Bici Sant Cugat / Bikevidrera / Rebel·lió o Extinció Sant Cugat / XES (Xarxa Local Sant Cugat)

La nostra escola se suma al moviment «Revolta Escolar» La nostra escola se suma al moviment «Revolta Escolar» Reviewed by LadyRumble on d’abril 06, 2021 Rating: 5

Cap comentari:

Amb la tecnologia de Blogger.