Els microorganismes, protagonistes de la Setmana de la Ciència al Joan Maragall

L’Escola Joan Maragall ha celebrat la Setmana de la Ciència, en la que enguany els microorganismes han estat els protagonistes. Durant una setmana, l’alumnat de P3 a 6è ha canviat les seves rutines per endinsar-se a un món invisible als nostres ulls, el món microscòpic.

Autor de totes les fotos "Setmana de la CIència al Joan Maragall": Pere Ferrer

Per descobrir-lo, s’ha treballat el mètode científic: observant, fent hipòtesis, experimentant i arribant a conclusions.

La Comissió de Ciència de l’AFA de l’escola i les mestres han preparat activitats, que a més han estat complementades per FunBrain, empresa especialitzada en divulgació científica. L’assemblatge de microscopis a base de cartó (foldscopes) i la posterior observació de mostres; el cultiu dels bacteris que portem a les mans en plaques d’agar i la formulació de pasta de dents i de gel hidroalcohòlic són algunes de les activitats que han portat a alumnes i mestres a parlar de prevenció de malalties, vacunes, medicaments, i història dels grans descobriments.

La finalitat d'aquesta setmana no és només que els infants aprenguin conceptes científics, sinó que també aprenguin sobre com es construeix la ciència: el mètode científic.

L’alumnat també ha descobert que hi ha molts microorganismes que són beneficiosos per nosaltres, com ara els que viuen al nostre intestí i ens ajuden a digerir els aliments, o els que utilitzem per fer pa, iogurt o formatge. Els cursos de cicle superior, han tancat la setmana conversant amb un pare de l’escola, metge especialista en malalties infeccioses, que els ha preparat un vídeo per conèixer i ensenyar com treballa l’equip de malalties infeccioses de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell.

La finalitat d'aquesta setmana no és només que els infants aprenguin conceptes científics, sinó que també aprenguin sobre com es construeix la ciència: el mètode científic.
Aquest és el cinquè any que la Comissió de Ciències de l’AFA impulsa i organitza La Setmana de la Ciència. S’han celebrat l’Any Internacional dels Llegums, Any Internacional del Turisme Sostenible, Any Internacional dels Esculls de Corall i l’ Any Ramon Margalef.

La premsa també s'ha fet resò d'aquest esdeveniment:

Els microorganismes, protagonistes de la Setmana de la Ciència al Joan Maragall. Cugat Mèdia



Els microorganismes, protagonistes de la Setmana de la Ciència al Joan Maragall Els microorganismes, protagonistes de la Setmana de la Ciència al Joan Maragall Reviewed by eventlady on de març 01, 2021 Rating: 5

Cap comentari:

Amb la tecnologia de Blogger.