L’Escola Joan Maragall celebra la 2a Festa Placeta Joana Raspall amb un cant als llibres

El divendres 29 d’abril, l’Escola Joan Maragall celebra la 2a Festa Placeta Joana Raspall amb diverses propostes culturals que tenen com a protagonista el món dels llibres. L’objectiu és fer escola, i barri, fer valer el món dels llibres i el projecte de biblioteca escolar.

Destaca la presentació en primícia del llibre infantil “Color Carn”, vers l’anti-racisme i la tolerància, en format contacontes a càrrec de la seva autora, Desirée Bela-Lobedde, qui ha escrit també l’exitós “Ser mujer negra en España”. 

L’alumnat de l’escola hi participarà amb la lectura de poemes i danses de la mà d’Andança, Escola de Dansa de l’Esbart, juntament amb una batucada maragalliana, una cercavila amenitzada per l’Escola de Música Tradicional de Sant Cugat i amb els gegants escolars, així com xocolatada i coca a càrrec de Paidos. El Celler de LLibres hi serà present per les famílies que vulguin adquirir el conte “Color Carn”. 

Festa Joana Raspall


La festa, que compta amb el suport del Pla Educatiu de l’Entorn, inclou també el concert de l’animador Carles Cuberes que, a part de cantar-nos algunes cançons basades en poemes de la Joana Raspall, ens farà ballar de valent. La inauguració del biblioniu, punt d’intercanvi de llibres situat a la mateixa placeta, posarà el colofó final a la reivindicació per la lectura que celebra la comunitat educativa del Joan Maragall.

Joana Raspall, símbol de lluita, activisme i d’amor als llibres 

Joana Raspall fou defensora del valor indiscutible de la llengua i la literatura en el desenvolupament de la mainada. També va ser una lluitadora incansable durant tota la seva vida, a favor de valors com la diversitat i la llibertat. El 2014 l’ AFA del Joan Maragall, després de molt insistir, va aconseguir dignificar l’espai on el carrer Escoles es troba amb el Passeig Sant Magí i el carrer Mercè Rodoreda. 

Després de la reforma duta a terme per l’Ajuntament de Sant Cugat, es va batejar la placeta resultant precisament amb el nom de Joana Raspall. “És un espai petit al qual ningú no havia donat massa valor, però és cabdal en el dia a dia dels infants. Una mica com les biblioteques”, afirmen des de l’AFA. I és que Joana Raspall, a banda de ser escriptora, era també bibliotecària. 

Un dels projectes troncals de l’AFA i de l’escola és el manteniment de la biblioteca escolar: “Hi col·laborem i hi invertim recursos convençuts que marca la diferència en el foment de la lectura i l’educació en general. Actualment, som l’única escola pública amb una bibliotecària professional dedicada a la dinamització lectora a jornada completa. Per tot això, Joana Raspall i la seva placeta ens defineix i ens representa. Volem celebrar-ho cada any amb una festa que ens recordi a totes i tots que sense implicació en les coses, sense voluntat de canvi, sense fer pinya i sense llibres res no és possible”, asseguren des de l’AFA. 

Més informació sobre el conte “Color Carn”

Conte de Desirée Bela-Lobedde per explicar el racisme als nens.

El mar té molts tons de blau. I si no existeix un únic color carn?
Arriba el primer dia d’escola i tots els colors estan molt il·lusionats: per fi sortiran de la capsa i podran pintar els dibuixos dels nens! En Color Groc pintarà el sol de l’estiu, en Color Blau el mar i les onades, en Color Vermell un cotxe rapidíssim... I en Color Carn?
En aquesta entranyable història, els més petits aprendran que hi ha mil i un tons de pell i que existeixen tants colors com realitats. Escrit per Desirée Bela-Lobedde, l’exitosa autora de Ser mujer negra en España, amb aquest conte els més petits creixeran en el respecte i celebraran que tots som igual de diferents.

Vine a la festa! T'hi esperem!

#SOMMARAGALL

L’Escola Joan Maragall celebra la 2a Festa Placeta Joana Raspall amb un cant als llibres L’Escola Joan Maragall celebra la 2a Festa Placeta Joana Raspall  amb un cant als llibres Reviewed by eventlady on d’abril 04, 2022 Rating: 5

1 comentari:

Amb la tecnologia de Blogger.