L’AFA de l’escola posa en marxa una Comissió de Gènere per fomentar la coeducació




L’AFA de l’escola ha posat en marxa una Comissió de Gènere per treballar la coeducació (l’educació que potencia la igualtat real d’oportunitats entre nens i nenes i l’eliminació de tota mena de discriminació per raó de sexe) i la convivència a l’escola.
La reproducció d’estereotips i perjudicis de gènere limiten les possibilitats de les persones en funció del seu sexe i no de les seves capacitats i desigs reals. A la vegada constitueixen elements de violència cultural que són la llavor d’altres formes de violència, com és la violència masclista o la LGTBfòbia.

Des de la Comissió de Gènere volem treballar per generar consciència i sensibilitzar a la comunitat educativa i famílies de la igualtat de gènere amb la intenció d’eliminar qualsevol estigma i discriminació existent per aquest motiu.

Si voleu formar part de la comissió i/o a col·laborar en accions i projectes concrets que portem a terme, a aportar idees i opinió, ho podeu fer a través del email cgeneremaragall@gmail.com 

Destaquem alguns dels objectius específics que volem treballar:
  • Incloure la perspectiva de gènere a totes les comissions de l’AFA, espais de treball i projectes relacionats amb la comunitat educativa de l’escola.
  • Incentivar l’esperit crític davant els estereotips i els rols de gènere.
  • Fomentar el respecte a la diversitat/orientació sexual i de gènere.
  • Generar sinergies per implementar mesures per la coeducació que puguin ser assumides per la nostra escola.
  • Promoure activitats de sensibilització i protocols per l’alumnat, el professorat i les famílies: conferències, tallers, adquisició de materials, etc.
  • Afavorir aliances i col·laboracions entre l’escola i les institucions públiques iassociacions que treballen per la igualtat de gènere.


L’AFA de l’escola posa en marxa una Comissió de Gènere per fomentar la coeducació L’AFA de l’escola posa en marxa una Comissió de Gènere per fomentar la coeducació Reviewed by Pau Ricart on de febrer 12, 2019 Rating: 5

Cap comentari:

Amb la tecnologia de Blogger.