Crònica del Mercat de 2a Mà

Mercat de 2a Mà del Joan Maragall
El gran equip de mares voluntàries del Mercat de 2à Mà del Joan Maragall

Dissabte 17 de novembre 2018, ens despertem mirant per la finestra, expectants perquè el temps ens permeti tirar endavant amb allò que hem estat organitzant durant dies. Sona un whatsup, entre nosaltres ens animem! <<No plou!!! Ens veiem d’aquí una estona>>. Esmorzar ràpid, cafetó,dutxa i cap a l'escola!

Cadascuna té una missió. L'una rep els comerciants, cobra i els indica on han d'agafar la taula amb un somriure i una llista a la mà, que l'hi ha entregat la que durant dies ha estat al càrrec de les reserves a través d'un Gmail, durant les estonetes que la logística familiar li ha permès. Per la porta arriba una altre: <<Bon dia noies!!>> diu tot carregada amb tot allò que amb il·lusió va preparar el dia abans per vendre. Ella es va encarregar del cartell, difondre la informació i de preparar reunions de grup, la majoria virtuals, perquè tot continués rodant.

Mercat de 2a Mà del Joan Maragall
Pares i Mares preparant les seves paradetes, tot a punt perquè a primera hora estigui tot a punt

Deixa els trastos i enfila cap al menjador per agafar la seva taula. Allà s'hi troba a la que  minuciosament dibuixa un croquis en un paper, arrencat de qualsevol llibreta que haurà trobat per casa, per tal d'assegurar que les taules queden a lloc per dilluns. Quan acabi amb el dibuix preparà el racó de pintar cares, on amb companyia d'una voluntària estaran part del matí transformant cares en papallones, taurons, tigres i un seguit de personatges que només els infants poden imaginar.

Mercat de 2a Mà del Joan Maragall
Taller de Pinta Cares

El matí avança, arriben els primers compradors que observen i passegen. Mares i pares amb fills i filles, que els estiren de les mans cap a taules on hi ha algun peluix, una figura, una caseta que els hi crida l'atenció; solitaris en busca de gangues caminant atentament i arrossegant el carro de la compra on guardar cada troballa; infants amb un euro disposats a regatejar allò que en val 10, i tothom va trobant una novel·la o conte en anglès per un euro, una bicicleta o un abric per 20, una nina o uns texans per 5. Al porxo comença un taller nou, on s'ensenya als infants a jugar un a un joc on no es necessiti rés més que la imaginació i un adult que els expliqui les regles a seguir, mentrestant de fons, s'escolta la cridòria dels alumnes de sisè oferint coca i entrepans a euro la peça. I així, es succeeix el migdia.

Mercat de 2a Mà del Joan Maragall
Taller de Jocs al Mercat de 2a Mà de l'escola Joan Maragall
La jornada s'acaba, tothom endreça els objectes no venuts, mentre es qüestionen per l'assistència de compradors i cadascú en treu les seves conclusions depenent del grau d'èxit de vendes. Elles tornen a les tasques, la que torna els dipòsits i s'acomiada dels comerciants, la que ajuda a endreçar les taules i la que assegura que cada taula i cadira torna al seu lloc del menjador.

Mercat de 2a Mà del Joan Maragall
Detall d'una de les parades del Mercat de 2a Mà del Joan Maragall
I finalment allí, ens trobem totes, felicitant-nos i preguntant-nos què podríem millorar de cara a la pròxima edició... se'ns gira feina, aquest mercat ja ha quedat enrere i ara toca pensar, decidir i organitzar el de primavera! T'hi apuntaràs?

Autora: Meritxell Bonet
Crònica del Mercat de 2a Mà Crònica del Mercat de 2a Mà Reviewed by Pau Ricart on de novembre 19, 2018 Rating: 5

Cap comentari:

Amb la tecnologia de Blogger.